Beste graanmolen: de 5 beste van 2023

Laat een beoordeling achter

4 / 5. Aantal ratings: 1

Graanmolens zijn tegenwoordig steeds vaker terug te vinden in de keuken. Niet alleen omdat het een leuk retro item is, maar vooral om hun voordeel bij het maken van verschillende gerechten. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, maar wat is nu de beste graanmolen voor in je eigen keuken?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Iedereen heeft andere wensen qua capaciteit, snelheid of design. In dit artikel bespreken we alle soorten graanmolens, zodat je een goede keuze kunt maken.

De top 5 beste graanmolens

Korenmolen – Graanmolen Zilver

Verkrijgbaar bij

bol.com (€129,99)
Laatst bijgewerkt: 10 september 2022 - 11:44
Biolomix – Elektrische Graanmolen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€129,95)
Laatst bijgewerkt: 10 september 2022 - 11:44
Graanmolen Mockmill 200 LINO

Verkrijgbaar bij

bol.com (€575,00)
Laatst bijgewerkt: 10 september 2022 - 11:44
KoMo Fidibus Medium | Graanmolen | Koffiemolen| Kruidenmolen

Verkrijgbaar bij

bol.com (€399,00)
Laatst bijgewerkt: 10 september 2022 - 11:44
Graanmolen Mockmill 200 Standaard

Verkrijgbaar bij

bol.com (€365,00)
Laatst bijgewerkt: 10 september 2022 - 11:44

Soorten graanmolens

Handmatige graanmolen

Het eerste type graanmolen is de handmatige graanmolen. Deze molens zijn erg compact en kunnen dus overal mee naartoe worden genomen. Daarnaast is de prijs relatief laag, waardoor hij geschikt is voor iedereen. De nadelen van de handmatige graanmolen zijn dat hij langzaam is en vaak ook minder fijn gemalen granen produceert dan andere typen molens.

Elektrische graanmolen

Een tweede type graanmolen is de elektrische graanmolen. Deze molens zijn snel en gemakkelijk in gebruik. Daarnaast hebben ze een groter capaciteit dan handmatige molens, waardoor je meer granen tegelijk kunt malen. Het nadeel van elektrische molens is dat ze vaak duurder zijn dan andere types.

Keukenmachine met graanmolen-functie

Tot slot is er nog de keukenmachine met graanmolen functie. Deze machines beschikken over allerlei extra functies, waaronder een graanmolen. Zo kun je in één apparaat alles klaarmaken, van het malen van de granen tot het maken van heerlijke gerechten. Het enige nadeel is dat deze machines vaak duurder zijn dan andere types molens.

Als je op zoek bent naar een graanmolen voor in je keuken, is het dus belangrijk om te bepalen wat voor soort molen je precies wilt. Handmatige molens zijn goedkoop en compact, maar werken langzaam. Elektrische molens zijn sneller, maar vaak duurder. Keukenmachines met graanmolen functie zijn uitgebreider en kunnen alles in één apparaat doen, maar zijn vaak duurder. Kies dus vooral wat het beste past bij jouw wensen en budget!

Koopgids: waar je op moet letten bij aanschaf van een graanmolen

Bij aanschaf van een graanmolen is het belangrijk om te letten op een aantal zaken. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om na te gaan welke capaciteit de molen heeft. Vaak geldt hoe groter de capaciteit, hoe meer granen je tegelijk kunt malen. Ook is het handig om na te gaan of de molen gemaald granen direct in je recept kan verwerken, of dat je deze eerst nog moet fijnmalen. Tenslotte is het aan te raden om te kijken naar de prijs van de molen. Er zijn namelijk veel verschillende molens op de markt, waardoor er voor ieder budget wel een geschikte molen te vinden is.

Als je alle bovenstaande punten in acht neemt, weet je zeker dat je een graanmolen aanschaft die perfect bij jouw wensen past!

Veelgestelde vragen over graanmolens

Wat is een graanmolen?

Een graanmolen is een apparaat waarmee je graan kunt malen. Je kunt hiermee granen fijnmalen of grofmalen, afhankelijk van wat je nodig hebt voor je recept.

Waar kan ik een graanmolen kopen?

Er zijn veel verschillende molens op de markt, waardoor er voor ieder budget wel een geschikte molen te vinden is. Je kunt een graanmolen kopen in diverse winkels, zoals keukenwinkels of webshops.

Wat is het verschil tussen een handmatige en elektrische graanmolen?

Het verschil tussen een handmatige en elektrische graanmolen is dat handmatige molens langzaam zijn en vaak minder fijn gemalen granen produceren dan andere typen molens. Elektrische molens zijn sneller, maar vaak duurder. Keukenmachines met graanmolen functie zijn uitgebreider en kunnen alles in één apparaat doen, maar zijn vaak duurder.

Wat is het beste type graanmolen voor mij?

Dat is afhankelijk van je wensen en budget. Handmatige molens zijn goedkoop en compact, maar werken langzaam. Elektrische molens zijn sneller, maar vaak duurder. Keukenmachines met graanmolen functie zijn uitgebreider en kunnen alles in één apparaat doen, maar zijn vaak duurder. Kies dus vooral wat het beste past bij jouw wensen!