
Zelf wit brood bakken?
Vers brood ruikt altijd zo lekker. Vinden jullie dat ook niet? Onze broodbakmachine word de ene periode meer gebruik dan de andere, maar er zit een timer op het apparaat waardoor je ’s avonds de ingrediënten in de bak kan doen en wakker kan worden met vers brood. Ideaal! Pas besloot ik weer eens wit brood te bakken en het lekker simpele recept met jullie te delen.
Ingrediënten
Voor één lekker luchtig vers brood heb je nodig:
- 500 gram bloem
- 1 zakje instant gist
- 10 gram suiker
- 9 gram zout
- 25 gram boter (Verwarm het eventueel kort in de magnetron als het uit de koelkast komt en je meteen wil gaan bakken. Als je de timer gebruik is dat niet nodig.)
- 300 ml warm water
Zo maak je wit brood uit de broodbakmachine
- Zorg dat het kneedmes in het bakblik van de broodbakmachine zit.
- Giet de gist onderin het bakblik.
- Voeg vervolgens de bloem, de suiker en het zout toe. Dit is makkelijk te doen door het bakblik op de weegschaal te zetten en alles zo direct af te wegen.
- Doe de boter erbij en giet het water er voorzichtig overheen.
- Zet je bakblik in de broodbakmachine en zet deze aan volgens de aanwijzingen uit de handleiding.
- Is je brood klaar? Haal ‘m dan voorzichtig uit het bakblik door deze ondersteboven te houden. (Gebruik wel ovenwanten!)
- Laat je brood vervolgens even een beetje afkoelen. Eet smakelijk!
Oh, het ruikt altijd zo lekker in huis als de machine aanstaat! Ik heb nu voor een ‘medium’ korst gekozen maar ik denk dat ik de volgende keer voor ‘dark’ ga. Nu is hij nog een beetje bleekjes en dan wordt hij vast ook nog knapperiger. Yum!