Stille broodbakmachines: de top 3 van 2023

Laat een beoordeling achter

4.5 / 5. Aantal ratings: 4

Een stille broodbakmachine vinden is lastiger dan je denkt! Hoewel je ervan uitgaat dat een broodbakmachine niet veel lawaai maakt komt het toch regelmatig voor. Als jij elke dag vers brood bakken wilt, dan wil je dat doen met een stille, geluidloze, broodbakmachine. Bij ons ben je aan het juiste adres om deze te vinden! Wij hebben de 3 meest stille broodmachines voor je getest en een handige top 3 gemaakt, om je keuze wat eenvoudiger te maken. We verwijzen je ook door naar de meest bekende leveranciers van deze broodbakmachines.

Top 3 beste stille broodbakmachines van 2023

#ProductMin. broodgewichtMax. broodgewichtTimerPrijs v.a.
1Inventum BM55650 g800 g€ 66,99,-
2Panasonic SD-ZB-2512KXE400 g1200 g€ 214,-
3Panasonic SD-2511WXE500 g1200 g€ 187,70

#1 – Inventum BM55 – Meest stille keuze

Inventum BM55 – Broodbakmachine – Zwart

Verkrijgbaar bij

bol.com (€65,99)
Laatst bijgewerkt: 27 juli 2022 - 12:40

Productreview

Een brood dat voldoet aan al jouw wensen maak je met de Inventum BM55. Deze broodbakmachine doet het zware kneedwerk voor je en bakt vervolgens heerlijk verse broden. Je gebruikt de Inventum B55 ook om cake en jam te bereiden.

Door het elegante zwarte design misstaat deze betaalbare broodbakmachine in geen enkele keuken. Met de handige drukknoppen selecteer je zo één van de 12 programma’s. Deze broodbakmachine heeft ook glutenvrije opties.

Waar deze broodbakmachine net als veel andere broodmachines in achterloopt is dat hij niet vaatwasbestendig is.

Specificaties

Afmeting: 27 x 29 x 33 cm
Max. broodgewicht:
650 tot 800 gram
Programma’s: 12
Glutenvrije opties: Ja
Kleur: Zwart
Koele wand: Nee
Deksel met kijkvenster: Ja
Deksel met vulopening: Nee
Geschikt voor cakedeeg: Ja
Antiaanbaklaag: Ja

Pluspunten

 • De broodbakmachine heeft 12 verschillende bakprogramma’s

 • De bakblikken met antiaanbaklaag zijn uitneembaar dus gemakkelijk te reinigen

 • Door het kijkvenster houd je het bakproces in de gaten

Minpunten

 • Extra ingrediënten zoals noten en rozijnen moet je handmatig toevoegen.

 • Niet vaatwasbestendig

Verkrijgbaar bij:

#2 – Panasonic SD-ZB2512KXE

Productreview

Met de broodbakprogramma’s van de Panasonic SD-ZB2512KXE wordt elk proces afgestemd op de omgevingstemperatuur. De totale baktijd van elk programma blijft hetzelfde, ongeacht de temperatuuromstandigheden.

De gistdispenser voegt de gist automatisch en met optimale timing toe, net als een professionele bakker. De rozijnen/noten-dispenser voegt fijngesneden gedroogd fruit, rozijnen, noten, granen enz. toe. Zo worden extra ingrediënten gelijkmatig door het brood verdeeld.

Er zijn drie nieuwe recepten (Gevuld brood, Zuurdesem en Sodabrood) toegevoegd.
Je kunt ook kiezen uit drie verschillende broodformaten en korstkleuren zodat je het brood precies naar wens kunt bakken.

Specificaties

Afmetingen: 26 x 38 x 38 cm
Vermogen: 550 Watt
Max. broodgewicht: 400 tot 1200 gram
Startuitstel: Ja
Programma’s: 17
Glutenvrije opties: Ja
Toevoer ingrediënten: automatisch

Pluspunten

 • 17 programma’s

 • Uitgebreide mogelijkheden

Minpunten

 • Geen antiaanbaklaag

 • Geen koele wand

Verkrijgbaar bij:

#3 – Panasonic SD-2511-WXE

Productreview

De Panasonic SD-2511-WXE is een broodbakker met vernieuwde 100% glutenvrij brood instelling, nieuwe specialiteitsinstelling en een nieuwe jam- en compote instelling.

In zijn nieuwe moderne uiterlijk met cool-touch behuizing is deze broodbakmachine een echte topper. Het gebogen, eenvoudig te gebruiken, bedieningspaneel biedt groot bedieningsgemak.

Met de SD-2500WXE heb je altijd vers brood van verse ingredienten in een handomdraai, terwijl deze ook kan voorzien in specifieke dieetwensen (glutenvrij, zoutarm, vezelrijk). Het unieke aan de SD-2500WXE Panasonic broodbakkers is dat de anti-aanbaklaag van de broodpan en de kneedbladen is voorzien van een coating van diamant deeltjes, waardoor deze twee keer zo degelijk en krasvast zijn als voorheen.

Specificaties

Afmetingen: 28 x 37 x 33 cm
Max. broodgewicht: 500 tot 1200 gram
Vermogen: 550 Watt
Startuitstel: Ja
Programma’s: 9
Glutenvrije opties: Ja
Toevoer ingrediënten: automatisch

Pluspunten

 • 9 programma’s

 • Een cool wall voor veilig gebruik

 • Glutenvrije optie

Minpunten

 • Geen warmhoud-functie
 • Niet vaatwasbestendig

Verkrijgbaar bij:

Waarom een stille broodbakmachine?

Stille broodbakmachines zijn machines die je in staat stellen om brood te bakken zonder dat je er veel lawaai van hoort. Dit is ideaal als je in een appartement woont waar je geen lawaai wilt maken, of als je ’s nachts wilt slapen. Er zijn verschillende soorten stille broodbakmachines, en elke heeft zijn eigen voordelen en nadelen. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten stille broodbakmachines.

Soorten stille broodbakmachines

Er zijn drie soorten stille broodbakmachines: conventionele broodbakmachines, ovens en broodroosters.

 • Conventionele broodbakmachines: Deze machines maken het mogelijk om brood te bakken in een metalen schaal. Dit type machine is niet zo stil als de andere types, maar hij is wel goedkoper.
 • Ovens: Ovens zijn heel stil en ze bakken het brood ook nog eens heel goed. Het nadeel van ovens is dat ze veel ruimte in beslag nemen.
 • Broodroosters: Broodroosters zijn klein en compact, en daardoor heel handig om te gebruiken. Het nadeel van broodroosters is dat ze het brood niet zo goed bakken als de andere types.

Hoe kies je de juiste stille broodbakmachine?

Kies je voor een conventionele broodbakmachine, een oven of een broodrooster? Dat is afhankelijk van je behoeften. Als je veel ruimte hebt, dan kun je kiezen voor een oven. Heb je weinig ruimte, dan is een broodrooster de beste optie. Wil je niet te veel geld uitgeven, dan is een conventionele broodbakmachine de juiste keuze.

Stille broodbakmachines zijn machines die je in staat stellen om brood te bakken zonder dat je er veel lawaai van hoort. Dit is ideaal als je in een appartement woont waar je geen lawaai wilt maken, of als je ’s nachts wilt slapen. Er zijn verschillende soorten stille broodbakmachines, en elke heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het voordat het brood klaar is?

Dat hangt af van het type machine en van het recept dat je gebruikt. In de meeste gevallen is het brood binnen een uur klaar.

Kan ik ook roggelbrood of briochebrood maken in een stille broodbakmachine?

Nee, dat kan niet. Alleen standaardbrood recepten kunnen in een stille broodbakmachine worden gemaakt.

Ik wil graag een cake bakken, kan dat in een stille broodbakmachine?

Nee, dat kan niet. Stille broodbakmachines zijn bedoeld om brood te bakken. Cakes kunnen alleen in ovens worden gebakken.

Bekijk de beste broodbakmachines van 2023

Benieuwd wat de beste broodbakmachines zijn van 2023? Bekijk onze test en vind snel de meest geschikte broodbakmachine voor jou.

Bekijk top 10 broodbakmachines